Jotunheimar


Jonttu on hoitaessa mukava ja järkevä ori, jota on helppo käsitellä. Sillä ei ole huonoja tallitapoja ja se on kaikin puolin vaivaton tapaus. Ratsastaessa Jonttu on kuitenkin vaativa, eikä siksi sovi jokaisen ratsastajan käteen. Pyöreä ulkokuori huijaa helposti uskomaan, ettei kyseinen "läskiveturi" liiku helposti eteenpäin, mutta tuuhean (talvi)karvakasan alla pauhaa sellainen voimanpesä, että heikompia ihan hirvittää. Milloinka on ollut sellainen päivä, jolloin ori on liikkunut nätisti ilman ylimääräisiä vauhtipyrähdyksiä tai pukitteluja? Harva osaa sanoa.

Eläinlääkäri ei ole osannut sanoa syytä moiselle käytökselle, kuulemma vain elämäniloa tai kurittomuutta. Ajoittain hankalaksi muuntautuva vuonohirmu osaa kuitenkin kulkea maastossa ja kisapaikoilla ihan kohtalaisen nätisti. Maastossa se rentoutuu ja kisoissa keskittyy ympärillä pörrääviin uusiin hevostuttavuuksiin, joten konnankoukut ja muut temppuilut unohtuvat mielestä. Temput ja työstä luistamiset tapahtuu pääosin vain tasaisella ratsastaessa, maneesissa. Kentällä ori liikkuu päivästä riippuen ihan kivasti, harmi tietysti, ettei meillä kenttää ole. Esteitä Jontun kanssa ei hypätä laisinkaan nuorena sattuneen tapaturman takia.

© Elisa


JonttuJonttuJonttu

Sanottua

31.12.2019 PKK, :
Tämän kuvan kokonaisuudessa riittää katseltavaa; siinä on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia, syvyyttä ja tunnelmaa. Värimaailma on kauttaaltaan harmoninen ja tekniikka varmaa. (EM: Kokonaisuus)

06.01.2019 Saariston hevosopisto, Inna:
Mukavat lempeät värit.


Kilpailut

Näyttelyt

Pvm Paikka Jaos Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto
31.12.2019PKKPKK10. EM-luokka: kokonaisuusSageLKVEM
06.01.2019Saariston hevosopistoPKK10. Muu kuva: Talvikuva InnaKP


Kaikki materiaali © AnneL2007-2013 / virtuaalikylä / virtuaalitalli / virtuaalihevonen